In atentia d-lui Dan Diaconescu

Spuneţi-vă problemele şi poate cineva vă va auzi

Moderatori: Amy, karola, Diana22

In atentia d-lui Dan Diaconescu

Mesajde Mastermind » 11-Sep-2007, 13:01

As dori sa va atrag atentia asupra unui lucru grav ce este pe cale sa fie legalizat prin modificarea legii si anume scoaterea clericilor bisericii ortodoxe de sub incidenta legii CNSAS. Cred ca o emisiune a dvs. ar fi binevenita avand acest subiect...

Deputatul PSD Ion Stan:
"Asemenea sculelor lui Satan, CNSAS-ul a fost somat sa scormoneasca in haznalele istoriei. Si i s-a cerut sa o faca cu osardia vidanjorilor care murdaresc si imprastie izurile fetide ale meseriei lor asupra celor mai respectate valori nationale si, totodata, simbol garant al existentei national-unitare a poporului si statului". Sursa: http://www.hotnews.ro/articol_83599-Deputatul-PSD-Ion-Stan-vrea-ca-preotii-sa-nu-mai-fie-controlati-de-CNSAS-%27scula-lui-Satan%27.htm

Asadar probabil domnul Ion Stan, tocmai s-a trezit din somnolenta si nu a citit nici macar statutul CNSAS si legile referitoare la acesta autoritate autonoma cum ar fi legea 187/1999 care "permite accesul la propriul dosar de securitate tuturor cetăţenilor români şi cetăţeni străini care au avut intre 1945 şi 1989 cetăţenie română. Legea 187/1999 oferă oricărui cetăţean român posibilitatea de a fi informat, la cerere, în legatură cu calitatea de agent sau de colaborator al securităţii (ca poliţie politică) a persoanelor care ocupă sau candidează pentru una din demnităţile sau funcţiile publice. Totodată, Legea 187/1999 pune la dispoziţia cetăţenilor materiale referitoare la activitatea de poliţie politică a fostei securităţi, în scopul de a oferi societăţii o imagine cât mai corectă a perioadei comuniste".

Din moment ce este autonoma poate sa ia ce decizie doreste si in cazul de fata mi se pare foarte importanta reactia lor de auto-sesizare in cazul clericilor care vor candida pentru cea mai importanta functie publica si anume cea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe (institutia cu cea mai mare credibilitate si influenta asupra romanilor)...

"PSD si-a exprimat deja dezacordul cu verificarea preotilor de catre CNSAS. Chiar si in dezbateea legii de verificare a averilor demnitarailor, parlamentarii social-democrati au introdus un amendament prin care preotii erau scosi de sub inccidenta legii.
Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat recent ca parlamentarii PSD vor cere modificarea legii CNSAS astfel incat dosarele preotilor sa fie scoase de la aceasta institutie".


Adica cum? Constitutia Romaniei nu mai conteaza? In constitutie scrie clar la Titlul II, Art. 16, aliniatul 1 si 2: (1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

De fapt cine este acest domn Stan de care nu a auzit nimeni si ce vrea el? Dar PSD? Ce este PSD? Cine sunt acesti "lideri" care sunt foarte convinsi ca CNSAS greseste dar in realitate ei sunt cei care sunt pe cale sa incalce Constitutia pentru a castiga imagine in fata oamenilor prea simpli care nu au habar ce se intampla cu ei si cu tara lor?

Si inca o intrebare simpla: Pe mine de ce nu ma scutesc de anumite legi?

Sursa Comentariului: http://politicanoastra.blogspot.com/
Cu toata seriozitatea: Mastermind
http://politicanoastra.blogspot.com
Politica vazuta de noi - Politica Noastra. Comentarii pertinente, analiza politica si sociala. Totul spus fara menajamente!
Mastermind
Trecător
Trecător
 
Mesaje: 1
Membru din: 11-Sep-2007, 12:57
Puncte de reputaţie: 0

Reclame

Înapoi la Ajutor!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 1 vizitator

  • Reclame